Men zegt wel eens. Wielrennen is èèn van de zwaarste sporten die er bestaat. Het trekt dan ook altijd heel veel publiek. Maar waarom gaan we met z’n allen langs de kant van de weg staan? Gaan we voor de wielrenners of voor de sfeer of voor de reclamecaravaan?

Wielrennen is steeds populairder in Nederland. Sowieso fietsen Nederlanders al veel, dus wellicht is het daarom ook zo populair. In Nederland heb je goed aangelegde wegen en fietspaden, wat het prettig wielrennen maakt. Ben je op zoek naar een trainingsschema om beter te worden met wielrennen en conditie op te bouwen, kijk dan eens hier. Je vind er handige schema’s waardoor je conditie en kracht verbeteren, zodat jij straks ook een hele ronde volhoudt!

Gaan we nu ook meer fietsen omdat de Nederlanders het goed doen? Of  fietsen we om dat we dat graag zelf doen om dat we sporten belangrijk vinden? Ik heb wielrennen als voorbeeld genomen. Wielrennen haalt ook de spanningen weg bij de liefhebber aan de kant van de weg. Dan kunnen wel alle landen door elkaar staan zonder dat verschillende suporters met elkaar op de vuist gaan. Zouden ze bij het voetballen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Nog even terug komend op de supporter. Want wat die mensen doen is al een sport op zich. Een hele dag langs de kant van de weg staan en wachten op dat ene moment dat ze voorbij komen, ja het is binnen een minuut voorbij en hopen dat je die ene wielrenner waar je graag naar kijkt voorbij komt. Ik heb respect voor hen.

Het is voor ons kleine kikker landje toch prachtig dat de Nederlanders weer mee doen in het wielrennen. En dat Tom en Bauke met de hulp van hun knechten, nog mooi prijzen mogen winnen.

Geldt het ook niet voor ons allen. Een baas van een bedrijf kan ook niet winnen zonder de hulp en medewerking van zijn of haar personeel. En dat geldt voor ons allemaal: we hebben elkaar nodig om te kunnen scoren. Als het scoren weer lukt dan ga je ook plezieriger door het leven. Vaak ben je dan ook gezond bezig en kun je veel meer hebben. Hier heb je op allerlei vlakken profijt van.

Nog èèn ding; sporten is gezond en belangrijk , maar ook een voorbeeld van hoe je samen tot een prestatie kunt komen. Maar als ergens maar een klein onderdeel niet meer werkt en je grijpt niet op tijd in dan kun je ook heel diep vallen. En dan maakt het niets uit of je rijk of arm bent. Dan ben je ook gewoon iemand die geboren is en weet dat we niet het eeuwige leven hebben.